:: ECONOMY :: NUTRITION SPECIFICS OF MEDICAL WORKERS IN THE CONDITIONS OF HYBRID WARFARE :: ECONOMY :: NUTRITION SPECIFICS OF MEDICAL WORKERS IN THE CONDITIONS OF HYBRID WARFARE
:: ECONOMY :: NUTRITION SPECIFICS OF MEDICAL WORKERS IN THE CONDITIONS OF HYBRID WARFARE
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 36

Термін подання матеріалів

17 грудня 2024

До початку конференції залишилось днів 0



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

NUTRITION SPECIFICS OF MEDICAL WORKERS IN THE CONDITIONS OF HYBRID WARFARE

 
16.03.2023 20:48
Автор: Anastasiia Mykhailivna Rozhnova, Odessa National Medical University
[18. Медичні науки;]


Relevance: The working conditions of modern medical workers often lead to dis-ruptions in nutrition, which in the future can cause gastrointestinal disorders. According to statistics, 65% of medical workers work around the clock and do not have the opportunity to eat on schedule. Disruptions in nutrition and its ra-tionality affect metabolism, lower immunity, and lead to digestive system diseas-es.

Objective: To evaluate the nutrition specifics of medical workers in the conditions of hybrid warfare and the risks of gastrointestinal diseases.

Materials and methods: 745 medical workers from various state and private med-ical institutions were surveyed using an online questionnaire. The online survey consisted of the following sections: "General information about the respondent," "Features of food consumption during lunch break," "Questions and clarifica-tions.»

Results: It was found that only 10% of doctors have the opportunity to have a full lunch, 48% have an incomplete meal, 13% skip lunch, and 29% eat irregular-ly during lunch breaks. In terms of the duration of the lunch break, 56% spend up to 15 minutes for lunch, 42% - 16-30 minutes, 2% - 31-60 minutes. It was es-tablished that 63% have lunch at their workplace, 21% in the dining room for medical staff, 2% in the institution's cafeteria, 1% outside the hospital, and 3% at home.

Conclusion: Despite the fact that some medical staff in the survey demonstrated significant self-awareness regarding their readiness to adhere to a full-fledged di-et, the tendency to develop gastrointestinal diseases remains high. In this regard, it is important for healthcare workers to ensure they have a balanced and regular diet that includes sufficient amounts of protein, fats, carbohydrates, vitamins, and minerals. It is also important to maintain a proper eating schedule and avoid overeating or skipping meals.

Furthermore, it is recommended to pay attention to the quality of food and avoid highly fatty, salty, sweet, and fried foods that can negatively impact health. It is also important to consume adequate amounts of water and avoid excessive con-sumption of coffee and other stimulants.

Overall, proper nutrition for healthcare workers is an important factor in main-taining their health and improving the quality of medical care they provide.

References 

"Nutrition Essentials for Nursing Practice" by Susan G. Dudek 2022 year  

The Plant-Based Boost: A Super-Simple Guide to Eating Cleaner, Getting Lean-er, and Living Longer" by Meghan Jardine 2020 year

"Nutrition for Healthcare Professionals: An Introduction" by Lisa Hark and Gail Morrison 2017 year

"Nutrition for the Older Adult" by Melissa Bernstein 2021 year

"Nutrition in Clinical Practice: A Comprehensive, Evidence-Based Manual for the Practitioner" by David L. Katz 2020 year.

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
КОМПОНЕНТИ АПУД-СИСТЕМИ – РЕГУЛЯТОРИ ПРОЦЕСІВ ГІСТОГЕНЕЗУ ЛЕГЕНЬ ЛЮДИНИ
18.03.2023 22:41
ВПЛИВ ВІКУ НА ПОРУШЕННЯ ХОДЬБИ У ХВОРИХ З ХВОРОБОЮ ПАРКІНСОНА
18.03.2023 21:56
ПАТОГЕНЕЗ І ЛІКУВАННЯ ПОСТЗАПАЛЬНОЇ ГІПЕРПІГМЕНТАЦІЇ, СПРИЧИНЕНОЇ АКНЕ
18.03.2023 20:50
СУЧАСНЕ БАЧЕННЯ ГЕНЕТИКИ У СПОРТІ
16.03.2023 19:40
ПІДХОДИ ЩОДО ВІДНОВЛЮВАЛЬНОГО ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З АРТРАЛГІЯМИ У ПОСТКОВІДНОМУ ПЕРІОДІ
16.03.2023 16:57
КЛІНІКО-ЛАБОРАТОРНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОФІЛАКТИКИ ПОРУШЕНЬ ГЕМОДИНАМІКИ ПУЛЬПИ ЗУБІВ ПІСЛЯ ОДОНТОПРЕПАРУВАННЯ
16.03.2023 13:30
ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЇ В СУЧАСНИХ УМОВАХ
16.03.2023 13:06
ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНОГО СТАНУ ОРГАНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ В УКРАЇНІ
16.03.2023 12:17
БІОМЕХАНІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕЛОМІВ ДІАФІЗУ ПЛЕЧОВОЇ КІСТКИ У ПАЦІЄНТІВ З ЦУКРОВИМ ДІАБЕТОМ
16.03.2023 11:13
MORPHOMETRIC FEATURES OF THE FERAL HUMAN SKULL
16.03.2023 11:06




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.265 сек. / Mysql: 1599 (0.206 сек.)