:: ECONOMY :: ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НА СТАН ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ  :: ECONOMY :: ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НА СТАН ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ
:: ECONOMY :: ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НА СТАН ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 36

Термін подання матеріалів

17 грудня 2024

До початку конференції залишилось днів 0



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

ВПЛИВ РАЦІОНАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НА СТАН ШКІРИ ОБЛИЧЧЯ

 
17.02.2023 09:51
Автор: Малишева Анастасія Сергіївна, студентка 3 курсу спеціальності «Медицина», Одеський національний медичний університет, м. Одеса, Україна
[18. Медичні науки;]

Актуальність. На якість нашого життя, і в тому числі здоров'я, впливає безліч різних факторів: навколишнє середовище, спосіб життя, звички та, звичайно ж, їжа. Як говорив Гіппократ: "Ми є те, що ми їмо!" - і справді, кожен продукт у нашому раціоні так чи інакше впливає на стан нашої шкіри. За різними епідемічними даними на частку запалень пов'язаних з дисбалансом у раціоні припадає від 35% до 50%, і далеко не кожен пацієнт дерматолога чи косметолога про це замислюється.

Мета: визначити, перелік продуктів харчування, які здатні негативно впливати на стан шкіри, і розробити рекомендації щодо профілактики розвитку дерматитів.

Матеріали та методи. При вивченні мною впливу гігієни харчування людини на стан шкіри було проведено анкетування 210 респондентів (жінок – 154; чоловіків – 56) віком 18-45 років (середній вік – 23,5) (таб.1).





Таб.1 (росподілення респондентів за віком)


Результати. В результаті опитування виявилося, що 54% мають явно видимі проблем зі шкірою, з яких 10,4% вважають, що це пов’язано з неправильним доглядом, 13,6% вважають, що висипання пов’язані з гормональним фоном організму, а 30% виявили зв’язок між їх харчуванням і кількістю запальних елементів на обличчі (таб.2). Загалом 71% опитаних, час від часу вживають нездорову їжу, таку як фаст-фуд, солодощі і смажені продукти харчування, а 14,3% взагалі не звертають уваги на свій раціон. 







Таб.2 (опис скарг респондентів )

На жаль, у сучасних реаліях дотримуватися режиму та правильності харчування досить важко, але навіть за таких умов можна обмежити вживання харчових продуктів, які негативно впливають на стан шкіри обличчя. Але першочергово в цьому питанні потрібно з’ясувати, чи розуміють респонденти які саме це продукти. Для цього було проведено опитування з метою встановлення, які продукти харчування присутні в раціоні опитаної частини населення.  Загалом більшість (98,1%) обирає овочі (частіше зелені), фрукти, рибу, горіхи, крупи, надає перевагу вареним та запеченим стравам, а не смаженим (таб.3). Але 31%  помиляються і недооцінює вплив молочних і молочнокислих продуктів на стан шкіри. 






Таб.3 (продукти харчування, які, на думку респондентів, позитивно впливають на стан шкіри)

Це питання вивчали дерматологи з Нью-Йоркської медичної школи. Вони дізналися, що молоко підвищує рівень фактору зростання ІФР-1 в організмі, він у свою чергу сприяє збільшенню рівня шкірного сала, що створює закупорки у фолікулах (стаття в «MedicalNewsToday»). Після цього процесу в фолікулі створюється середовище, сприятливе для розвитку більшої частини бактерій, що і є однією з причин шкірних запалень. Також розповсюдженою помилкою є виключення з раціону тільки молока, так як люди часто упускають той факт, що молоко міститься в таких привички в нашому повсякденному житті речах як: лате, сири, різноманітні соуси і так далі. До будівництва свого раціону потрібно підходить доцільно і розглядати його з усіх боків свого життя. 

Висновки. З аналізу зібраної інформації можна зробити висновок, що причиною значною кількісті запалень на шкірі в опитаних мною людей, тобто 30%, є помилки у складанні щоденного раціону. Тобто у кожного третього дисбаланс у харчуванні викликає негативні прояви на шкірі. Це насамперед відображає те, що більша частина з цих 30% просто не інформована у цьому питанні і потребує кваліфікованого аналізу їх харчування.

Список використаних джерел:

1. Вживання молока може викликати акне, URL : https://medpravda.ua/ua/pub_1897

2. Dairy and acne: What is the relationship, URL: https://www.medicalnewstoday.com/articles/dairy-and-acne

3. How nutrition plays a role in skin health, URL : https://enclaire.in/article/how-nutrition-plays-a-role-in-skin-health

________________________


Науковий керівник: Шанигін Антон Вікторович, Одеський національний медичний університет, м. Одеса, Україна





Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
ЗМІНА РІВНЯ ГОРМОНІВ ТРОФОБЛАСТА ПРИ НЕВИНОШУВАННІ ВАГІТНОСТІ
24.01.2023 20:28
ВАГІТНІСТЬ ТА СТРЕС У ЖІНОК В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ
17.02.2023 20:19
ДВОХЕТАПНИЙ МЕТОД ЛІКУВАННЯ КОНТРАКТУРИ ДЮПЮІТРЕНА ВАЖКОГО СТУПЕНЯ
17.02.2023 19:51
НОВІТНІЙ ПІДХІД ДО ВИБОРУ ТЕРМІНУ ПРОВЕДЕННЯ ГІСТЕРОСКОПІЧНОЇ МЕТРОПЛАСТИКИ У ЖІНОК З НЕПОВНОЮ ВНУТРІШНЬОМАТКОВОЮ ПЕРЕТИНКОЮ
17.02.2023 19:32
ФІКСАЦІЇ СУХОЖИЛКА ГЛИБОКОГО ЗГИНАЧА ДО НІГТЬОВОЇ ФАЛАНГИ ПАЛЬЦЯ КИСТІ АВТОРСЬКИМ МЕТОДОМ
17.02.2023 18:08
NUTRITIONAL STATUS AND HYPERBILIRUBINEMIA IN THE FIRST MONTH OF LIFE CHILDREN: A PEDIATRIC VIEW
17.02.2023 11:27
ОПТИМІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ- ІНОЗЕМЦІВ НА КАФЕДРАХ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ПРОФІЛЮ
16.02.2023 23:20
ОКРЕМІ ПИТАННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО НАГЛЯДУ ЗА ІНФЕКЦІЙНИМИ ХВОРОБАМИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ
16.02.2023 22:43
ОПТИМІЗАЦІЯ ВЕНТИЛЯЦІЙНОЇ ПІДТРИМКИ ПРИ ГОСТРОМУ РЕСПІРАТОРНОМУ ДИСТРЕС-СИНДРОМІ
16.02.2023 21:04
СИСТЕМА ДІАГНОСТИКИ РІВНЯ СТРЕСУ У ЖІНОК
16.02.2023 12:17




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.203 сек. / Mysql: 1599 (0.158 сек.)