:: ECONOMY :: РИНОК СИРУ В УКРАЇНІ: СТАН, ТЕНДЕНЦІЇ, ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ :: ECONOMY :: РИНОК СИРУ В УКРАЇНІ: СТАН, ТЕНДЕНЦІЇ, ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ
:: ECONOMY :: РИНОК СИРУ В УКРАЇНІ: СТАН, ТЕНДЕНЦІЇ, ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 35

Термін подання матеріалів

20 листопада 2024

До початку конференції залишилось днів 0



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

РИНОК СИРУ В УКРАЇНІ: СТАН, ТЕНДЕНЦІЇ, ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ

 
28.11.2019 17:45
Автор: Оксенюк Назарій Васильович, студент факультету аграрного менеджменту, Національний університет біоресурсів і природокористування України; Чухліб Алла Василівна, кандидат економічних наук, доцент, Національний університет біоресурсів і природокористування України
[Секція 1. Економіка та підприємництво;]

Сир – один з найкалорійніших продуктів харчування, що виготовляється із молока корів, кіз, вівець, буйволів. Поживна цінність зумовлена високою концентрацією білків та жирів. Залежно від сорту в 100 г сиру містяться 15–27% білків, 20–32% жирів. Енергетична цінність 100 г сиру становить до 450 ккал.

Протягом 2016-2018 р. існує стійкий вітчизняний попит та поставки на міжнародний ринок українського сиру.

Ринок сиру України представлений такими групами, як сичужні та плавлені сири. Сичужні сири розподіляються на тверді та напівтверді сири, свіжі та розсільні сири, м’які сири, інші сири, сирні тверді продукти. 

Найбільшими виробниками сиру в Україні в 2017 р. виступали «ТЕРРА ФУД», ТОВ «Торговий дім «Західна молочна група»», «Молочний альянс», «Мілкіленд», «Клуб Сиру», «Бель Шостка Україна».

В 2018 р. порівняно з 2017 р. виробництво сиру зменшилось на 18,4%, або 68329 т. Основне скорочення виробництва акцентовано на виробництво кисломолочного сиру і виробів з нього для дитячого харчування та м’якого сиру, відповідно, на 92,6% і 23,6%. Водночас, збільшилось виробництво розсільного сиру на 47,7%, сиру тертого, порошкового, голубого та іншого неплавленого – на 11,9%, свіжого неферментованого сиру – на 6,4%, плавленого сиру – на 5,3%, твердого сиру – на 2,4%. 

Динаміка ємності ринку твердих сирів України наведена в таблиці 1.




Експортний обсяг сирів у натуральному вираженні в 2018 р. порівняно з 2017 р. скоротився на 7,8% (до 8,4 тис. т), у грошовому виразі – на 5,2% (до 3 млн. дол. США). Основними споживачами українського сиру є Казахстан (2,9 тис. т) та Молдова (2,5 тис. т), Єгипет (1,2 тис. т).




Імпорт сирів у натуральному вираженні зріс на 37%, у грошовому виразі  – на 41,4% (до 66,8 млн. дол. США) [2]. Найбільшими експортерами сиру в Україну є Польща, Німеччина, Франція, Нідерланди, Італія.

Для нарощення експортного потенціалу сирної індустрії необхідно збільшити обсяги виробництва сиру, підвищити його якість та конкурентоспроможність, що забезпечить збільшення валютних надходжень в країну.

Список використаних джерел:

1. Державна служба статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/

2. Державна фіскальна служба України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://sfs.gov.ua/



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНОГО БІЗНЕСУ
29.11.2019 11:39
УПРАВЛІННЯ ТЕХНІЧНИМИ ФАКТОРАМИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ
29.11.2019 10:53
ПІДТРИМКА ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ ЗАПЧАСТИН Й ДЕТАЛЕЙ ДЛЯ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ ТА СТИМУЛЮВАННЯ ЇХ РОЗВИТКУ
28.11.2019 17:56
ВПЛИВ ДЕРЖАВНИХ ІНСТИТУТІВ НА СТРУКТУРУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ
28.11.2019 17:22
ПРОБЛЕМИ МАЛИХ ІННОВАЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ
27.11.2019 16:24
ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАХИСТУ КОМЕРЦІЙНОЇ ТАЄМНИЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ
27.11.2019 15:21
АНАЛІТИЧНА ОЦІНКА РИНКУ СОКІВ В УКРАЇНІ
27.11.2019 15:08
ОЦІНКА ТУРИСТИЧНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ ВІННИЧЧИНИ
27.11.2019 10:31
УПРАВЛІННЯ КРЕДИТОРСЬКОЮ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ЯК ОДИН ІЗ МЕТОДІВ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ
26.11.2019 19:36
МОДЕЛЬ СПОЖИВЧОЇ ПОВЕДІНКИ СІМ'Ї В УМОВАХ РОСІЙСЬКОЇ ЕКОНОМІКИ
26.11.2019 19:22




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.216 сек. / Mysql: 1570 (0.169 сек.)