:: ECONOMY :: ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ :: ECONOMY :: ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
:: ECONOMY :: ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 36

Термін подання матеріалів

17 грудня 2024

До початку конференції залишилось днів 0



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ

 
17.03.2017 12:38
Автор: Юченкова Анастасія Євгеніївна, студентка Київського національного університету технологій та дизайну
[Секція 1. Економіка та підприємництво;]

Вітчизняні підприємства працюють в сучасних мінливих умовах невизначеності та ризику, що потребують від них підтримки високого рівня економічної стійкості. Зміна економічної активності, криза в економічній та фінансовій системах істотно впливають на стійкість суб’єктів господарювання. Багато підприємств на сьогоднішній день під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників не можуть забезпечувати належний рівень економічної стійкості. Актуальність дослідження вітчизняних підприємств визначають умови економічної дестабілізації та пошук загроз економічної стійкості.

Метою дослідження є аналіз економічної стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» та чинників, що її обумовлюють.

З метою оцінювання рівня економічної стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» розглянуто сукупність взаємопов’язаних складових економічної стійкості за функціональною ознакою, такі як фінансова, виробнича, інвестиційно-інноваційна стійкості та стійкість рівня організаційної культури.

Для аналізу кожної складової було використано низку коефіцієнтів, що дають можливість зробити наступні висновки:

- значення коефіцієнтів концентрації власного капіталу (автономії) за 2014-2015 роки знаходяться в гранично допустимій межі, а в 2013 році коефіцієнт був менше допустимого рівня, це свідчить про те, що в 2013 році підприємство мало критичний фінансовий стан;

- коефіцієнт фінансової залежності за 2014-2015 роки знаходяться в гранично допустимих межах, а у 2013 році перевищує своє граничне значення, що свідчить про загрозу фінансовій незалежності підприємства;

- коефіцієнт рентабельності продажів у 2015 році був нижче допустимого рівня, ще вказує на зниження суми операційного прибутку;

- коефіцієнт кваліфікації працівників у 2015 році порівняно з попереднім роком виріс, і вказує на достатній рівень кваліфікації працівників;

- коефіцієнт рівня трудової дисципліни персоналу не стабільний, але він знаходиться в допустимих межах.

З метою побудови узагальненої оцінки рівня економічної стійкості підприємства було використано інтегральний показник, розрахований на основі показників–індикаторів та вагових коефіцієнтів. Впродовж 2013-2015 років інтегральний показник зменшився з 0,73 до 0,69, що вказує на зменшення рівня економічної стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС».

Отже, найбільш проблемною складовою стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» є виробнича стійкість та стійкість рівня організаційної культури.

Для підвищення виробничої стійкості ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» доцільно провести оновлення основних виробничих фондів. З метою підвищення стійкості рівня організаційної культури необхідно оновити традиції, норми, правила, цінності організації, які сприймаються персоналом організації і стають потужним стимулом для формування ефективної системи управління та якісного складу працівників організації.

Список використаних джерел:

1. Корчагіна О. В. Економічна стійкість підприємства [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://www.m-cconomy.ru/art.php?nArtId=820.

2. Офіційний сайт ТОВ «ТРАНСЕКСПЕСЕРВІС» [Електронний ресурс]. - Режим доступу: http://transekspeservs-tzov.biz-gid.ru/

________________________________

Науковий керівник: Дернова Ірина Анатоліївна, к.е.н.,  Київський національний університет технологій та дизайну



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
ВПЛИВ ФЕНОМЕНУ ПОКАЗНОГО СПОЖИВАННЯ НА УКРАЇНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
21.03.2017 14:14
ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
20.03.2017 13:51
ВАЖЛИВІСТЬ ПОКАЗНИКІВ КОРПОРАТИВНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКІ Є НЕОБХІДНИМИ ПРИ ОЦІНЦІ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ
20.03.2017 13:12
NEURAL NETWORKS: A COMPARATIVE STUDYUSING FLEXIBLE NONLINEAR ECONOMETRIC MODELS
17.03.2017 12:46
НЕОБХІДНІСТЬ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
17.03.2017 12:34
КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА І ПРОДУКЦІЇ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ПІДВИЩЕННЯ
17.03.2017 11:46
ЗАХОДИ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ МОЛОКОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ
16.03.2017 15:00
АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА ТА ЙОГО ЗНАЧЕННЯ В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОСТІ РОЗВИТКУ ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА
15.03.2017 18:54
ІННОВАЦІЇ ЯК ОСНОВА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОЇ ЕКОНОМІКИ
15.03.2017 13:25
ФОРМУВАННЯ РИНКУ УКРАЇНСЬКОГО БІОПАЛИВА: ПЕРЕДУМОВИ, ПЕРСПЕКТИВИ, СТРАТЕГІЯ
15.03.2017 13:08




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.225 сек. / Mysql: 1599 (0.176 сек.)