:: ECONOMY :: НЕОБХІДНІСТЬ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ :: ECONOMY :: НЕОБХІДНІСТЬ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
:: ECONOMY :: НЕОБХІДНІСТЬ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 36

Термін подання матеріалів

17 грудня 2024

До початку конференції залишилось днів 0



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

НЕОБХІДНІСТЬ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

 
17.03.2017 12:34
Автор: Древаль Анастасія Миколаївна, студентка Київського національного університету технологій та дизайну
[Секція 1. Економіка та підприємництво;]

Важливою складовою народно-господарського комплексу є сільське господарство, як галузь, яка виробляє продукти харчування для населення, відіграє функцію життєзабезпечення та є сировинною базою для розвиту харчової та легкої промисловості. 

В Україні кількість сільськогосподарських підприємств в 2015 році становила 46744, що на 732 одиниці більше ніж у 2014 році, з яких:  великих підприємств – 29 проти  28 у 2014 році, що становить 0,1% від  загальної кількості підприємств, середніх – 2533, що на 62 одиниці менше ніж у 2014 році, і становить 5,4 %,  малих – 44182 проти 43389 одиниць у 2014 році,  що становить 94,5%.

Виробництво сільськогосподарської продукції та її реалізація тісно пов’язані з використанням земельних, трудових та матеріально-технічних  ресурсів, що потребує постійної уваги підприємств щодо шляхів оптимізації та зниження їх витрат. Цей процес, що охоплює всі етапи виробничої та збутової діяльності підприємств і отримав назву управління витратами.

Управління витратами є процесом  формування витрат щодо їх видів, місць та носіїв з постійним контролем рівня витрат і стимулювання їх зниження.

Для формування системи управління витратами на підприємстві необхідно чітко її структурувати, тобто визначити складові (елементи), що взаємодіятимуть між собою відповідно до поставлених завдань. Розмір витрат є основним чинником для оцінювання ефективності діяльності підприємства, оскільки безпосередньо впливає на формування фінансового результату. Через це управління витратами потребує детального вивчення та удосконалення.

Управління витратами на сільськогосподарських підприємствах включає в себе розробку, впровадження і контроль заходів, спрямованих на отримання максимального ефекту від використання наявного ресурсного потенціалу. 

До основних заходів, спрямованих на оптимізацію та мінімізацію витрат в сільському господарстві є:

1) різноманітні стадії виробничого процесу організовувати якомога ефективніше з найменшим можливим використанням праці та техніки, щоб зменшити ризик поломки механізмів або складності управління.

2) підприємствам необхідно мінімізувати свої витрати шляхом вибору оптимальних масштабів виробництва та використання ресурсів.

3) Впровадження мінімального обробітку ґрунту при обробленні сільськогосподарських культур, дозволяє реалізувати ряд значних переваг у порівнянні із традиційним землеробством, яке засноване на відвальній оранці. 

Запровадження управлінських функцій щодо обліку, аналізу та контролю витрат сприятиме формуванню на сільськогосподарських підприємствах системи моніторингу фактичних витрат і їх поведінки, прийняттю ефективних рішень щодо поліпшення структури собівартості сільськогосподарської продукції.

Основною перевагою запровадження системи управління витратами на сільськогосподарських підприємствах є отримання своєчасної, достовірної і повної інформації про собівартість певних видів продукції та їх пропозиції на ринку у порівнянні з  конкурентами, а також оперативний контроль за ефективністю використання ресурсного потенціалу підприємства.

Список використанихджерел:

1. Державна служба статистики [Електронний ресурс]. –  Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua

2. Давидович І.Є. Управління витратами: Навч. посібник. 2-ге вид., перероб. і доп. – Тернопіль: Економічна думка, 2004. – 228 с.

3. Панасюк В.М. Витрати виробництва: управлінський аспект. – Тернопіль: Астон, 2005.- 228 с.

_______________________________

Науковий керівник: Кузнецова Наталія Богданівна , к. е. н. , доцент кафедри бізнес-економіки Київського національного університету технологій та дизайну

Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
ВПЛИВ ФЕНОМЕНУ ПОКАЗНОГО СПОЖИВАННЯ НА УКРАЇНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО
21.03.2017 14:14
ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
20.03.2017 13:51
ВАЖЛИВІСТЬ ПОКАЗНИКІВ КОРПОРАТИВНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ЯКІ Є НЕОБХІДНИМИ ПРИ ОЦІНЦІ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ
20.03.2017 13:12
NEURAL NETWORKS: A COMPARATIVE STUDYUSING FLEXIBLE NONLINEAR ECONOMETRIC MODELS
17.03.2017 12:46
ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
17.03.2017 12:38
КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА І ПРОДУКЦІЇ ТА ШЛЯХИ ЇЇ ПІДВИЩЕННЯ
17.03.2017 11:46
ЗАХОДИ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ МОЛОКОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ
16.03.2017 15:00
АНАЛІЗ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА ТА ЙОГО ЗНАЧЕННЯ В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОСТІ РОЗВИТКУ ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА
15.03.2017 18:54
ІННОВАЦІЇ ЯК ОСНОВА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОЇ ЕКОНОМІКИ
15.03.2017 13:25
ФОРМУВАННЯ РИНКУ УКРАЇНСЬКОГО БІОПАЛИВА: ПЕРЕДУМОВИ, ПЕРСПЕКТИВИ, СТРАТЕГІЯ
15.03.2017 13:08




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.186 сек. / Mysql: 1599 (0.145 сек.)