:: ECONOMY :: КАДРОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ :: ECONOMY :: КАДРОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
:: ECONOMY :: КАДРОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
 
UA  RU  EN
         

Світ наукових досліджень. Випуск 35

Термін подання матеріалів

20 листопада 2024

До початку конференції залишилось днів 0



  Головна
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Редакційна колегія. ГО «Наукова спільнота»
Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
Календар конференцій
Архів
  Наукові конференції
 
 Лінки
 Форум
Наукові конференції
Наукова спільнота - інтернет конференції
Світ наукових досліджень www.economy-confer.com.ua

 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше

 Наша кнопка
www.economy-confer.com.ua - Економічні наукові інтернет-конференції

 Лічильники
Українська рейтингова система

КАДРОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНУ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ

 
14.12.2016 16:05
Автор: Мілашовська Ольга Іванівна, доктор економічних наук, професор, Мукачівський державний університет; Грянило Анжеліка Василівна, асистент, Мукачівський державний університет; Підгорецька Любов Володимирівна, студентка групи ГРС-31, Мукачівський державний університет
[Секція 1. Економіка та підприємництво;]

В умовах нестабільності економіки і підприємництва важливе значення у процесі функціонування підприємств готельно-ресторанного господарства відіграє поняття кадрової безпеки. Зміст поняття «кадрова безпека» є характеристика та обгрунтування стану економічної системи при якому відбувається ефективне функціонування всіх її складових, забезпечення захищеності та здатність протистоянь внутрішнім і зовнішнім впливам і загрозам пов’язаних з персоналом, змістовний та структурний аналіз, діагностика та прогнозування впливу діяльності персоналу на внутрішні та зовнішні показники вказаної економічної системи [1, c. 275].

Дослідивши заклади готельно-ресторанного господарства регіону та стан кадрової безпеки встановили спеціальні критерії і визначили їх параметри стосовно кадрової служби, її зобов’язання: запровадити застосування поточних і планових значень показників кадрової безпеки для планування на довго- та короткострокову перспективу; здійснювати постійний моніторинг та аналіз установлених показників у сфері обслуговування; брати участь у розробленні й реалізації сценаріїв і заходів щодо стабілізації параметрів діяльності готельно-ресторанних підприємств.

Моніторинг необхідно здійснювати з метою визначення та прогнозу негативних явищ та дій щодо інтересів і об'єктів кадрової безпеки в готельно-ресторанному бізнесі. Виявили, що несприятливі явища і процеси можуть бути виражені у наступному: виникненні нез'ясовних фінансових, технологічних та інформаційних явищ і процесів; виникненні форс-мажорних обставин; нез'ясованій або негативній поведінці окремих працівників і їх груп; виникненні конфліктних ситуацій між внутрішніми і зовнішніми суб'єктами бізнесу; підозрілому інтересі з боку зовнішніх суб'єктів до діяльності підприємства готельно-ресторанного бізнесу, об'єкта, його персоналу, керівництва, інформації, матеріальних засобів і грошових коштів; виникненні проблем особистої безпеки працівників та ін [2, c.75]. 

З позиції служби управління персоналом кожен кандидат на вакансію в організації, так само як і кожен працівник підприємства готельно-ресторанного господарства, повинен постійно розглядатися як джерело кадрового ризику і потенційної загрози [3, c.74]. В даний час до ризиків, що виникають в підсистемі управління персоналом підприємства готельно-ресторанного господарства, відносять наступні загрози з боку співробітників: пряме розкрадання майна підприємства; використання ресурсів підприємства у власних цілях; навмисне псування і знищення майна підприємства; отримання заробітної плати за невиконануроботу; продаж відомостей, що становить комерційну таємницю; порушення трудової дисципліни; створення в колективі несприятливого морально-псіхологічного клімату.

Таким чином, запровадження системи кадрової безпеки та постійний контроль за її функціонуванням є невід’ємною складовою процесу функціонування закладів готельно-ресторанного бізнесу регіону, тому для виявлення та усунення ризиків та загроз кадрової безпеки на підприємствах регіону необхідно застосовувати методи управління ризиками.




Список використаних джерел:

1. Ортинський В. Л. Економічна безпека підприємств, організацій та установ: навч. посібник / В. Л. Ортинський, І. С. Керницький, З. Б. Живко. – Київ : Правова єдність, 2009 . – 542 с. 

2. Капустін М. Про деякі проблеми економічної безпеки підприємництва // Персонал/ М. Капустін – 2007. - №6. – С.74-77

3. Ткачук Т. Характерні особливості конкурентної розвідки та промислового шпигунства. Персонал./ Т. Ткачук– 2007. - №2. – С.72-78.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст мишкою і натисніть Ctrl + Enter


 Інші наукові праці даної секції
ПIДХOДИ ДO КЕРУВАННЯ ПРИБУТКOМ ПIДПРИЄМCТВA У ТЕПЕРЕШНІЙ ЧАС
29.11.2016 18:18
КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ КАЗНАЧЕЙСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ УКРАЇНИ ЗА ДОХОДАМИ ТА ШЛЯХИ ЙОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ
18.12.2016 16:51
КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ ЯК СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ ПОТОКАМИ УКРАЇНИ
18.12.2016 16:48
УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ РЕСУРСАМИ ОРГАНIВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
18.12.2016 16:42
ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ, ЯКІ ВИЗНАЧАЮТЬ ФОРМАТ БІЗНЕС-МОДЕЛІ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
18.12.2016 16:28
ОСОБЛИВОСТІ ПІДХОДІВ ДО РОЗРАХУНКУ ВАРТОСТІ БУДІВЕЛЬ ТА СПОРУД
17.12.2016 21:43
НОВІ ТЕНДЕНЦІЇ СУЧАСНОГО МАРКЕТИНГУ ПІДПРИЄМСТВА
17.12.2016 21:28
ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАХИСТУ КОМЕРЦІЙНОЇ ТАЄМНИЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ
17.12.2016 20:06
КРАУДФАНДИНГ: СВІТОВІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ВІТЧИЗНЯНІ РЕАЛІЇ
17.12.2016 18:05
ВИКОРИСТАННЯ ЕКОНОМЕТРИЧНИХ МОДЕЛЕЙ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ ПРИБУТКУ ПІДПРИЄМСТВА
17.12.2016 17:38




© 2010-2024 Всі права застережені При використанні матеріалів сайту посилання на www.economy-confer.com.ua обов’язкове!
Час: 0.294 сек. / Mysql: 1570 (0.228 сек.)